Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Tárgyalás a Gördülő Fejlesztési Terv 2020 – 2034 közötti időszakra esedékes feladatairól

A városi vízhálózat fejlesztési és karbantartási feladatait rögzítő, Gördülő Fejlesztési Terv 2020 – 2034 közötti időszakra vonatkozó tervezését megelőzően, a városi víziközmű-hálózat vagyonkezelőjének és üzemeltetőjének, a Fővárosi Vízművek ZRt. kezdeményezésére, 2019. május 21-én a Polgármesteri Hivatalban megbeszélést tartott Hoffman Pál polgármester, Gaál Ágnes jegyző és a Hivatal szakirányú dolgozói.

A megbeszélés során a Fővárosi Vízművek mérnökei bemutatták azt a szennyvízhálózat fejlesztésére vonatkozó tervet, amellyel a Csépi úti iparterület jelenleg ellátatlan területeinek ellátását és a HÉV síneken túli városrész kapacitás bővítését lehetne megvalósítani. A tárgyalás során felvetődött, hogy a beruházás során érdemes lenne azt a műszaki megoldást választani, amellyel az átemelő szivattyús nyomott rendszerről, a gravitációs rendszerre történő áttéréssel történne a szennyvízszállítás. Ily módon, az egyszeri nagyobb összegű ráfordítást követően, a hálózat költséghatékonyan üzemeltethető lenne. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy ezt a megoldást a város önerőből nem tudja vállalni, megvalósítása csak külső –pályázati forrás bevonásával lehetséges. A mérnökök álláspontja szerint, egy ilyen műszaki megoldással energiahatékonysági pályázaton is lehet indulni.

Felvetődött még a parkerdőben lévő üdülőterület vízellátásának a Taksonyi-híd felől történő betáplálása, a Vince Ipartelep és a környező jelenleg beépítetlen területek ellátása, a hálózat bővítése is.