Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Szivárvány Óvoda felújított épületének átadása

2019. május 9-én megtörtént a Csépi úton lévő Szivárvány Óvoda ünnepélyes átadása, amely eseményen megjelent a térség országgyűlési képviselője Bóna Zoltán Úr is.

Az óvodás gyerekek vidám műsorral köszöntötték a megjelenteket. Hoffman Pál polgármester úr beszédében a jelenlévők köszöntését követően - Bóna Zoltán országgyűlési képviselővel közösen - átadták az intézmény dolgozóinak és a gyermekeknek a megújult létesítményt, átvágták a nemzeti színű szalagot.

A gyermekek birtokba vehették a felújított csoportszobákat az előtte lévő fedett, új, burkolt teraszokkal, a tetőtérben kialakított új tornaszobát és az új játszóeszközökkel felszerelt udvart. Az épület fűtési rendszerének korszerűsítése is megtörtént. Az új kazánok beépítése jelentős energia és költség megtakarítást eredményez.

A beruházás, a Pénzügyminisztérium 150 MFt-os támogatásával és az Önkormányzat 81,7 MFt-os önrész biztosításával valósult meg.

Hoffman Pál üdvözlő beszéde a Szivárvány óvoda átadásán

"Köszöntöm a Képviselő-testület tagjait, bizottságok tagjait, intézmények vezetőit, az óvoda munkavállalóit, a kivitelező cég tulajdonosát. A kivitelező cég képviselőjét Kiss Rudolfot, a város főépítészét Sipiczki Zoltánt, gyerekeket, szülőket.
Külön köszöntöm Bóna Zoltán országgyűlési képviselő urat. Képviselő úrral mindennapos a kapcsolat, de vannak alkalmak, amikor külön örömet jelent ittléte. A mostani látogatás is ilyen, Tököl gyarapodását mutatja.

Az elmúlt 5 év jelentős fejlesztéseket hozott: út-, járdaépítési programban vagyunk, most mégis egy másik beruházási sorozatról kell szólnom. Ez pedig a gyerekek érdekében megvalósított bölcsődei, iskolai, óvodai fejlesztési program.

Ez a fantasztikus felsorolás és látvány játszóterekkel, sportpályákkal bizonyítja, hogy tudjuk, Tököl jövőjét a gyerekeink jelentik.
Az óvoda-beruházás 150 m Ft kormánytámogatással készült, 75 m Ft költségvetési forrást tettünk hozzá és 210 m Ft fölötti önkormányzati vagyonnövekedést értünk el.
Az épület, a helyszín nagy öröm, és önmagáért beszél. Jó hallani az elismerést: „ez egy új óvoda!”
Bizonyítja, hogy jól döntöttünk Sipiczki Zoltán építész tervező megbízásáról, és akkor is, amikor Kiss Rudolf cégét, a Kisép Generált választottuk kivitelezőnek.

Köszönetet mondok még a polgármesteri hivatal munkatársainak, Ércesné Beck Anikónak, Kéméndi Zsoltnak, Szummer Józsefnének.
Külön köszönet jár az óvoda munkatársainak és a szülőknek az átmeneti időszak kellemetlenségeinek türelmes elviseléséért, és az új helyszín rendbetételéért, odaadó munkájukért.

Kiss Tibornét és Schleerné Szegedi Annát külön köszöntöm: Terike kitartó küzdelmét a felújításért, Ancsának azt a lelkes, odaadó munkát amit ebben a fél évben tett, s amivel hosszú, óvodai, óvodavezetői pályafutását méltó módon, emlékezetesen zárja."
Tököl, 2019.05.09.