Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


34 év után az Országos Diákolimpián

A Tököli Weöres Sándor Általános Iskola IV. korcsoportos FUTSAL csapata a tavalyi megyei döntőn elért III. helyezés után megfogadta, hogy a 2018/2019-es tanévben a megye legjobb futsal csapata lesz. Így is történt. Megnyerte a körzeti, területi és megyei diákolimpiát az országosig 12 meccset játszott a csapat. Mérleg: 11 győzelem, 1 döntetlen, vereség nélkül.
Így hát irány Debrecen az országos döntő. Példásan összefogott a csapatért, aki tudott. A szülőknek és a Sportkörnek köszönhetően így „GIVOVA” melegítőben Tököl felirattal feszíthettek a fiúk az országos megmérettetésen. A döntőn a 780 nevezett iskola csapata közül a 19 megyei és a budapesti győztes vehetett részt. a 20 résztvevőt 4 db 5-ös csoportba sorolták. Sajno a tököli iskola a legnehezebbe került a Győri Rába ETO házigazda Debrecen, Miskolc és Paks futtsalosaival.
Szombaton a selejtezőket bonyolították le RÁBA ETO ellen döntetlen, Debrecen nem kis bírói segítséggel vereség, Miskolccal szemben győzelem, Pakstól vereség.
A körbeverések során 4. lett Tököl csapata, így másnap a 13-16. helyért lehetett játszani.
Vasárnap nagyszerű játékkal mindkét ellenfelét (Szentest, Bólyt) legyőzve a 20 csapat közül 13. helyet szerezték meg a fiúk a torna mérlege: 6 meccs, 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség.
A végső sorrend: Felcsút, Kaposvár, Kisvárda, Eger, Debrecen, Budapest.
A csapat: a kapuban Vajtai Balázs bravúrosan védett, büntetőket és ziccereket fogott.
Ungi Milán bulldog szívósságával tapadt az ellenfél támadóira, s volt ereje támogatni a támadásokat is. Marlyin Zorán önfeláldozó, csupa szív védőmunkájával és nem utolsósorban remek góljával tett sokat a csapatért. Sipos Norbert lelkes játékkal, fájdalmat leküzdve harcolt. Pesuth Simon ugyanolyan alázattal játszva, mint a többiek a csapat vezéregyénisége volt, rúgott 10 gólt, ami önmagáért beszél (a torna gólkirálya 12 gólt lőtt). A cserék is hozzájárultak e szép sikerhez. Benedek Martin, Lerner Balázs, és a hatodikosok: Bednanics István, Börcsök Bálint, Dudás Márton. Nagy élmény volt minden fiúnak, aki ott lehetett. Jó volt látni a Tököl feliratú melegítőben feszítő csillogó szemeket.
Büszkék voltak magukra, s büszke volt nagyon sok ember Tökölön, akik gratuláltak az eredményhez. A szülők nagy számban kisérték el a csapatot és hangosan szurkoltak végig. Nagy erőt adott a fiúknak, s jó volt feltekinteni a lelátóra, s látni Tököl város zászlóját, valamint hallani a lelkes szülői buzdítást. Nem volt ilyen szurkolótábora egyik csapatnak sem, mint Tökölnek.
Köszönet mindenkinek, aki hozzásegítette a fiúkat ehhez a szép sikerhez. Elsősorban a szülőknek, közülük is elsősorban Marlyinné Jaszenovits Dórának, Giczi Miklós igazgató úrnak, Hoffman Pál polgármester úrnak, a tököli sportegyesületnek – Jaszenovits Balázsnak és Márczy Gábornak, a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központnak. Elnézést, ha valakit kihagytunk.
Farkas István


Az Országos Diákolimpián részt vett csapat.
Balról: Farkas István, Sipos Norbert, Pesuth Simon, Benedek Martin, Marlyin Zorán, Ungi Milán, Ungi Csaba, Lerner Balázs, Börcsök Bálint, Dudás Márton


Csapat a szurkolókkal