Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Tárgyalás a BV lakótelkek városi tulajdonba kerüléséről

Hoffman Pál polgármester korábbi megkeresése nyomán ismételten bejárásra került sor a területen. Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy országos parancsnok megbízásból Mészáros-Nagy Noémi bv. ezredes, bv. tanácsos a Műszaki Ellátási Főosztály mb. főosztályvezetője tájékoztatta Hoffman Pál polgármestert az Országos Parancsnokság álláspontjáról s az általuk lehetségesnek tartott megoldásokról.
Hoffman Pál polgármester kiemelte az előkészítő munka jelentőségét s megköszönte az együttműködés lehetőségét. Kiindulásként megfogalmazta, hogy Tököl város Képviselő-testülete magáénak érzi a BV lakásokban élő családok problémáit és mindent megtesz azok megoldása érdekében. Áttekintve a helyzetet megállapították, hogy az állami tulajdonban lévő, de BV kezelésében álló terület hasznosítható, ám komoly, tulajdonviszonyokat érintő (pld. rendezetlen tulajdonviszonyú garázsok) problémái vannak.
Az Önkormányzati tulajdonba vétel gátja, hogy ezt követően 15 évig nem hasznosítható, így a jelenlegi tulajdonviszonyok mellett kell törekedni a hasznosításra, forrásszerzésre. A város építési szabályai szerint társasházak építésére alkalmas területek is kiszabályozhatók, s azok értékesíthetők.
A Képviselő-testület álláspontja, hogy az így befolyó összeg a területen kerüljön felhasználásra. A kiszabályozás után átvett területek út- és közmű rekonstrukciójának elvégzésére megvizsgálják vis major pályázat beadásának lehetőségét is.
Mészáros-Nagy Noémi főosztályvezető asszony jelezte, hogy az Országos Parancsnokság a BV alkalmazottak számára építendő bérlakás program megvalósítását is elképzelhetőnek tartja.