Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Egyeztetés a gyalogos vasúti átjáró akadálymentes megközelítése érdekében

Tökölön az egyetlen kiépített, elkülönített gyalogos közlekedést biztosító vasúti átjáró a Széchenyi István út magasságában keresztezi a HÉV vonalat. A Ledina városrész oldalán a gyalogos csatlakozás nem volt kiépítve, az átkelés a Ledina dűlőn balesetveszélyes volt. Ezen a helyzeten sikerült az utóbbi években változtatni, ugyanis megépültek a forgalomlassító küszöbök, illetve elkészült az átjáró biztonságos megközelítését segítő gyalogátkelőhely is. Időközben a HÉV vonal üzemeltetője is megváltozott, a BKK Zrt. helyett a MÁV-HÉV Zrt. vette át a feladatot.

Bosnyák Simonné képviselő asszony, bizottsági elnök és Hoffman Pál polgármester kezdeményezésére – a megváltozott HÉV üzemeltető és az elkészült forgalomtechnikai beavatkozások ismeretében – újabb egyeztetés zajlott a vasúti átjárónál. Az önkormányzat célja, hogy a gyalogátkelőhely megközelítése a vasúti vágányok irányából is akadálymentes legyen, azaz nemcsak gyalogosan, hanem babakocsival és kerekesszékkel is használhatóvá váljon. A MÁV-HÉV Zrt. szakemberei az egyeztetés alapján jelenleg vizsgálják a meglévő, szűk forgó helyett egy labirint-korlát elhelyezésének műszaki- és hatósági engedélyezési lehetőségeit.

Az egyeztetésen szóba került még a teljes vasúti átkelő felújítása és a HÉV állomás rossz állapotú utasváró fülkéinek cseréje. Az önkormányzat lakossági bejelentés alapján vizsgálja a gyalogátkelőhely Rózsa utca irányából való megközelítését biztosító járda kiépítésének lehetőségét.