Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


RSD konferencia Szigetszentmiklóson

Nagy érdeklődés övezte a konferenciát, mely az RSD-t érintő aktuális ügyekről szólt. Szabó József Szigetszentmiklós polgármestere és Szilágyi Attila KDV-VIZIG igazgató megnyitó előadása után Papanek László projektek összefoglalója hangzott el. Ezt követően a Tassi műtárgy építéséről, s a Kvassay Hajózsilip rekonstrukciójáról volt szó, érintve természetesen a Kormány Észak-Csepel-szigeti fejlesztési tervét is.

Izgalmas téma volt a stégek, sólyapályák helyzetéről szóló Bobek Erika, s a parti sáv Soroksár Molnár-szigeti közösségi felhasználását bemutató Orbán Gyöngyi (Soroksár alpolgármestere) előadása. Kreisz László Taksony polgármestere kiemelte, hogy a feladatok mellett szólni kell azokról a munkákról, azokról az eredményekről is, amely az elmúlt éveket jellemzik. Büszkén említette a 9 mdFt-ból megvalósított Partisáv csatornázást, mely 8000 ingatlant érint, jelenleg 46 %-os rákötöttséggel, s a 7,4 mdFt-ból megvalósított Tassi vízleeresztő, átemelő megépítését.

Feladat természetesen a szennyvízelvezetés a Nagy-Dunába és az iszapkotrás is, de mégiscsak fontos tény, hogy a korábbi évtizedek beváltatlan ígéretei helyett a mostani kormányzat nagy összegeket fordít a Kis-Dunára.