Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Lépések az Okos várossá válás útján

A Belügyminisztérium március elején szervezett konferenciát Közép-Kelet-Európa országai közötti jó gyakorlatok bemutatására, a hatékony működés és az innovációk megismerésének előmozdítása érdekében. A konferencián Tököl Város Önkormányzata is képviseltette magát.

A két napos konferencia fő témakörei az alábbiak voltak:
• fenntarthatóság, együttműködés és innováció;
• társadalmi kihívások kezelése;
• önkormányzatok a digitális térben;
• lokális versenyképesség és városfejlesztés;
• szolgáltató szemlélet a közszféra működésében.

A konferencián szerzett tapasztalatok alapján elmondható, hogy sok jó példa lelhető fel Tökölön is, helyes az irány. Az utóbbi években nagy előrelépéseket tettünk a fenntarthatóság, azon belül az energiahatékonyság javítása, a működési költségek csökkentése érdekében. Intézményeink többségében elkészültek az ablakcserék, a külső homlokzat- és födém szigetelések, korszerűsítjük a kazánokat, a beltéri világítást és több intézmény esetében használunk megújuló energiát is. Folyamatosan nő a város által rendben tartott közterületek, parkok nagysága.

A digitális világ tekintetében is nagy léptekkel haladunk előre. Az önkormányzati honlap mellett, immáron a közösségi médiában is információhoz juthatnak a tököli lakosok és az év folyamán folyamatosan bővítjük a kényelmesen, elektronikusan intézhető ügyek körét.

Csapadékvíz- és belvíz gazdálkodás tekintetében is nagy változást hoz a 2019-es év. Folyamatban van az Északi városrész leginkább problémás területén az elvezető rendszer építése, valamint további két pályázat esetében várunk az elbírálásra. Az egyik pályázatot Szigetszentmiklóssal és Dunavarsánnyal együttműködve tervezzük megvalósítani, aminek keretében komplex térinformatikai támogató rendszer jönne létre a vízgazdálkodás tekintetében. Ebből a rendszerből kinyert adatokkal lesz lehetőség a csapadékvíz- és belvíz elvezetési hálózat bővítésére.

Az Okos várossá válási céljaink érdekében szintén jelentős beruházás indul meg hamarosan a közvilágítás korszerűsítése tekintetében. A felszerelésre kerülő LED lámpák alkalmasak lesznek arra, hogy a későbbiekben a fényerő szabályozásával további energiamegtakarítást érjünk el.