Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Újjá alakult a Tököli Gazdakör

Obreczán Ferenc, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) Pest Megyei Demonstráció Bizottság tagjának elnökletével újjáalakuló közgyűlést tartottak a tököli gazdák. Árkocsevics Simon visszavonuló elnök beszélt az elmúlt évek gazdaköri tevékenységéről, s jelezte, hogy a jövőben át akarja adni az elnökséget.
Hoffman Pál méltatta a Gazdakör eddig tevékenységét, a közösség baráti kapcsolatrendszerét, felidézett néhány korábbi emlékezetes programot és kiemelte a gazdaköri működés földhasználattal, tulajdonjogváltással összefüggő, rendkívül fontos, harcos munkáját. Köszönettel és elismeréssel méltatta Árkocsevics Simon és felesége, családja odaadó munkáját. Több évtizedes eredményes munkájuknak köszönhető, hogy a Tököli Gazdakör Pest megye szerte elismert közösséggé vált.
Obreczán Ferenc jelezte, hogy az egyeztetések alapján örökös tiszteletbeli elnöknek jelölte Árkocsevics Simont. Elnöknek Gabara Jánost (aki vállalta a jelölést), elnökségi tagként Ágics Péterné és Soós Józsefné személyére tett javaslatot. A jelölteket a jelenlévők támogatásukról biztosították. Más jelölés nem érkezett. A részt vevő 22 gazda egyöntetűen megválasztotta az új elnökséget, s az alapszabályt is aktualizálták.
Zárásként Obreczán Ferenc tájékoztatást adott a magyar mezőgazdaság helyzetéről, az Európai Uniós források várható alakulásáról, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által indított európai szintű aláírásgyűjtő akcióról. Mint mondta, mindent meg kell tenni azért, hogy ne érhesse hátrány a magyar gazdákat a jövőben sem. A találkozó a hivatalos programot követően baráti beszélgetéssé alakult, ahol a közeljövő programjairól is szót ejtettek.